motekonomiskfrihet.blogg.se

I framtiden vill vi kunna leva på sparat kapital. Här kommer vi skriva lite tankar och funderingar kring ekonomi och göra lite uppföljningar hur det går för våra sparade pengar.

Tankar kring komsumtion

Publicerad 2017-07-30 17:25:21 i Allmänt,

För att det ska vara möjligt för oss att nå våra mål så måste vi förändra vårt synsätt på pengar och konsumtion. 
Trots att vi inte har några superjobb så tjänar vi ändå rätt bra. Båda jobbar i mansdominerande yrken så lönerna är ändå rätt bra. 
Pengar har rullat in och rullat ut. Vi har inte behövt tänka särskilt mycket på prislappar och det har ändå funnits en slant kvar varje månad. 
Det här blir väl det svåra för oss. Vill gärna ha en skapligt ny bil så man slipper oroa sig för att den ska gå sönder osv. 
I dagsläget kör vi en ganska ny BMW. Vi funderar på att byta till billigare bil men vill ändå ha det där som kallas livskvalité. Vi håller på att byta tak (som är gammalt men inte dåligt) på huset. Vi ska byta staket på balkongen och vill gärna ha ett i glas (lite dyrare, lite snyggare). Vi vill renovera köket (som är från 2009), renovera en toalett och vi vill renovera vårat sovrum inom en snar framtid. Detta låter väl illa i öronen på de andra bloggarna som försöker bli ekonomiskt oberoende som sparar allt och lite till. 
 
Jaha... Hur ska vi förändra vårt synsätt på pengar och konsumtion då? Ja, vi kan ju börja med att planera våra matinköp. Stora summor "försvinner" till Ica varje månad. Sen kan vi tänka på vad vi köper för kläder och om vi verkligen måste ha nya. Behöver inte bara köpa märkeskläder utan vi kan faktiskt skippa det där lilla märket och få en tröja 1000 spänn billigare. MEN! nån gång ibland får vi köpa vad vi vill. Det får inte bli tråkigt att spara pengar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela